Wij staan voor u klaar!

Over ons
Specialist in Lastechniek

IPS is specialist in lastechniek. We zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de lastechniek en vanuit Sevenum leveren we een uitgebreid assortiment lastechnische producten en aanverwanten.

Productie en kwaliteit is belangrijk voor onze klanten. Om dat te kunnen waarborgen staan onze medewerkers klaar voor onderhoud, keur, calibratie en reparatie van een grote diversiteit aan apparatuur.

Met ons eigen transport leveren wij gassen en producten tot bij u in het magazijn.
Door kennis, advies en een goede samenwerking met bijvoorbeeld het lasinstituut maken wij het plaatje voor onze klanten compleet.

Leveringsprogramma

Wij selecteren onze leveranciers op kwaliteit en continuïteit. Uiteraard is ons leveringsprogramma en zijn onze voorraden afgestemd op onze klantenin de regio. Belangrijke merken zijn o.a.: EWM, voestalpine Böhler Welding,Abicor Binzel, Sidergas, Siegmund, Hypertherm, Plymovent, Gloor, Koike, 3M Welding, Mulax, Air Products, Jewa en Supergas. U kunt ook bij ons terecht voor minder vaak voorkomende lastechnieken zoals puntlassen, onder poederdek lassen, datamonitoring en laserlassen.

Orbitaal, Cobot en Robot lassen

Op het gebied van automatisering kennen wij de weg. IPS heeft langlopende samenwerkingen met diverse bedrijven op het gebied vanautomatisering en we kunnen de juiste technieken combineren voor de bestpassende oplossing. Leg uw vraag op het gebied van lassen met de Cobot, Robot of Orbitaal lassen dus gerust bij ons neer.

Onze diensten
We staan voor je klaar

Service & onderhoud

Door de jarenlange ervaring van onze reparatie- en onderhoudsdienst zijn wij in staat u snel en adequaat te helpen bij storingen aan uw las- en snij-apparatuur. In de regel kunnen wij u in ons werkgebied binnen 24 uur van dienst zijn. Ook voor keuren, onderhoud en verificatie (voorheen validatie genoemd) kunt u bij IPS terecht.

Verhuur

Tijdelijk een machine huren ?  Dat kan natuurlijk ook.*   Elektrode lasapparatuur*  MIG/MAG lasapparatuur*  TIG lasapparatuur*  Plasma snijapparatuur*  Autogeen Las/snij apparatuur*  Lasrookafzuiging

Training & scholing

Dit wordt oa op onze locatie verzorgd door het Lasinstituut;
Het Lasinstituut is één van de grootste lasopleidingscentra van Nederland. We bieden alle standaard NIL-lasopleidingen, certificeringen en kaderopleidingen op elk gewenst niveau, zowel overdag als in de avonduren. Daarnaast kun je bij ons terecht voor gespecialiseerde maatwerktrainingen. Het Lasinstituut richt zich op het gehele scala aan lastechnieken (Handvaardigheidsopleidingen, Kaderopleidingen, Certificeringen). In totaal bieden wij ruim vijftig verschillende cursussen aan. Van cursussen voor beginners tot gespecialiseerde scholing voor kaderpersoneel. Natuurlijk geeft het Lasinstituut ook cursussen op locatie. Alle opleidingen staan onder auspiciën van het Nederlands Instituut voor Lastechniek.

Levering industriële gassen

Welk gas past bij uw las? De keuze van het juiste beschermgas is van groot belang voor het resultaat van uw las. IPS kan u ondersteunen in het maken van de juiste gaskeuze. Je kunt ook kijken op de gaswijzer van AirProduct

Industrial Products Sevenum B.V.