Training & scholing

Het Lasinstituut is marktleider in Nederland op het gebied van Las-technische trainingen, opleidingen, workshops en certificeringen. Op deze pagina vind je meer informatie terug aangaande onze dienstverlening. Heb je vragen? Neem direct contact met ons op via onderstaande button!

Lasinstituut
Opleiden

Lasinstituut is dé las-technische opleider van Nederland! Met vestigingen verspreid door heel Nederland, zijn we jouw eerste aanspreekpunt voor las-technische opleidingen op elk niveau. Ons opleidingsaanbod is onder te verdelen in de volgende categorieën: 

NIL Handvaardigheidsopleidingen Niveaus 1 t/m 4
Het Lasinstituut is dé plek om jouw NIL-lasdiploma te behalen. Onze docenten hebben hun strepen verdiend in het veld, en beschikken over decennia praktijkervaring. Of het nu gaat om TIG, MIG, MAG, BMBE of Autogeen; bij het Lasinstituut ben je aan het juiste adres voor de volgende stap in jouw carrière.
   
Kaderopleidingen
Ook voor de Kaderopleidingen van het NIL kun je terecht bij het Lasinstituut.     Inmiddels hebben wij talloze lichtingen ambitieuze professionals klaargestoomd voor een inspecteren, controlerende of coördinerende rol, aan de hand van de bekende NIL-kaderopleidingen. Of het nu gaat om de IWP/IWS, EWCP-B&S, S-MLT & IWT of zelfs de IWI-C; Bij het Lasinstituut helpen we jou groeien. Tevens beschikt het Lasinstituut op onze locaties over volledig uitgeruste werkplaatsen en een volwaardige demonstratiehoek. Op deze manier brengen wij de stof echt tot leven!
   
Maatwerkopleidingen/training
Op zoek naar een stukje training, maar geen noodzaak voor een diploma of certificaat? Naast de bekende opleidingsprogramma’s, is het bij het Lasinstituut altijd mogelijk een stukje maatwerk in te richten. Wil jij voor jezelf, collega’s of medewerkers een training organiseren? Wij faciliteren dit graag op een van onze vestigingen, of bij de klant op locatie in-company. Neem contact op met een van onze deskundigen, en informeer naar de mogelijkheden!
   
Inspectieopleidingen VT-w 1&2 en CSWIP
Het Lasinstituut is met afstand de grootste opleider als het gaat om Visuele Lasinspectie. Met een slagingspercentage van >90% met onze opleiding VT-w2 leiden we jaarlijks meer dan 200 Visueel Lasinspecteurs op. Naast de VT-w 1&2, die accreditatie genieten vanuit onze partner DNV, verzorgt het Lasinstituut diverse andere trainingen en opleidingen op het gebied van inspectie. Denk hierbij aan de International Welding Inspector (IWI-C) en de internationaal erkende CSWIP-opleidingen. Ook voor beheer, onderhoud en verlenging van deze certificaten kun je terecht bij het Lasinstituut. Neem eens een kijkje op onze terugkomdag!

Certificeren

Ook voor kwalificeren op bedrijfs- en persoonsniveau bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn uw certificeringspartner, of het nu gaat om lassers of lasmethodekwalificaties onder Europese (EN-ISO) of Amerikaanse AWS en ASME ontwerpcodes. Onder accreditatie vanuit onze trouwe partner DNV mogen wij zelfstandig kwalificeren en acteren als examinator. Kwalificeren van lassers en procedures kan zowel op een van onze vestigingen, als op locatie in-company worden gefaciliteerd.

Ook voor vragen over EN-ISO 1090 of EN-ISO 3834 kun je terecht bij het Lasinstituut. Tevens assisteren wij u graag bij het onderhouden van de lasserskwalificaties en lasmachinebedieners en het up-to-date houden van de certificaten (verlengen).Met ons eigen systeem Lascertificaat.nl maken we het nog makkelijker de certificaten van uw lassers overzichtelijk te houden en te beheren. Als enige van Nederland is het daarnaast mogelijk om bij het Lasinstituut je Lasserskwalificatie te behalen in 1 dag! In samenwerking met DNV zijn wij in staat lassers te ontvangen voor hun beproeving, en nog dezelfde dag met het Lasserskwalificatie (LK) naar huis testuren! Neem contact met ons op voor meer informatie.

DNV is door de Raad van Accreditatie gecertificeerd, in overeenstemming met de EN-ISO/IEC 17024 &EN-ISO/IEC 17020.   n.

Workshops

Op verzoek verzorgen wij workshops en instructies over diverse lasnormeringen, zoals de EN-ISO 9606,EN-ISO 15614, EN-ISO 3834, EN-ISO 1090, AWS D1.1 & 1.6, ASME IX. Opstellen van een lasplan & Lasmethodebeschrijvingen. 

Advies

Kom je er zelf niet meer uit? Is er een las-technisch probleem in de productie? Bij het Lasinstituut stellen we graag onze experts beschikbaar om samen met jou een plan van aanpak op te stellen. Ook met het opstellen van een inspectieplan, lasplan of fabricagehandboek kunnen wij ondersteuning bieden. Graag op regelmatige basis een beroep doen op een stukje externe expertise? Onze lasdeskundigen zijn beschikbaar om binnen jouw organisatie op te treden als inspecteur of lascoördinator. Onze QA/QC engineers en lastechnici zetten graag hun kennis en ervaring in om een project (binnen de gestelde deadline) te laten slagen. Zowel binnen- als buiten Nederland hebben we al talrijke organisaties mogen ondersteunen bij de meest uiteenlopende projecten. 

Veelgestelde vragen
We helpen je graag verder.
Waar kan ik me inschrijven voor een workshop?

Voor inschrijvingen en meer informatie over onze opleidingen verwijzen we je graag door naar de website van het Lasinstituut: www.lasinstituut.nl

kunnen we ons aanmelden voor de nieuwsbrief?

Zeker! Stuur even een mailtje naar info@lasinstituut.nl en schrijf je direct in.

Verzorgen jullie ook opleidingen op het gebied van visuele inspectie?

Lasinstituut leidt jaarlijks enkele honderden visueel lasinspecteurs op, aan de hand van onze opleidingen VT-w1, VT-w2 en CSWIP. Klik hier voor meer informatie.

verzorgen jullie ook opleidingen/trainingen in-company

Met vestigingen door heel Nederland is er meestal een locatie bij jou in de buurt. Is dit niet het geval, of is de wens simpelweg om iets in-house op te tuigen? Neem contact met ons op via 088-1344555 of stuur een mailtje naar info@lasinstituut.nl

Contact
Geïnteresseerd in een training?
Laat het ons weten!
Telefoon
088-1344555
Contactformulier
Thank you! Your submission has been received!
Oeps! er ging iets mis. Probeer het opnieuw of neem contact op.
Industrial Products Sevenum B.V.