28/12/2021
Laslicht is gevaarlijk!

De belangrijkste gevaren van onbeschermde blootstelling aan laslicht zijn: lasogen, staar en een verbrande huid.

Blootstelling aan laslicht is gevaarlijk !

De belangrijkste gevaren van onbeschermde blootstelling aan laslicht zijn: lasogen, staar en een verbrande huid. De lasser beschermt zichzelf met een laskap en beschermende kleding. Omstanders staan echter bloot aan dezelfde gevaren. Het beschermen van omstanders rondom de lasplek is dus van groot belang.

Het nemen van veiligheidsmaatregelen voor de laswerkplek is wettelijk verplicht. Lasgordijnen moeten voldoen aan de Europese ISO EN 25980 norm, waarin eisen zijn vastgelegd over laslichtfiltratie, zelfdovendheid (vlambestendigheid), UV-stabiliteit en markeringen.

Oplossing

CEPRO® lasgordijnen en laslamellen beschermen omstanders tegen gevaarlijk laslicht.

Alle CEPRO producten zijn goedgekeurd volgens de Europese norm ISO EN 25980 en worden via regelmatige audits herkeurd en opnieuw gecertificeerd. Dit geeft u de garantie van een altijd veilig product.

CEPRO producten bieden dus bescherming. Hierdoor krijgt men geen lasogen, staar, verbrande huid en ontstaat een veilige omgeving voor omstanders, hiermee wordt een belangrijke besparing in ziektekosten gerealiseerd.

bron CEPRO®

Meer lezen
Andere interessante artikelen
Wanneer een bedrijf veel te maken heeft met lassen

Wanneer een bedrijf veel te maken heeft met lassen in bijvoorbeeld de productie, reparaties, constructie of montage, kan het zijn dat zij een lascoördinator aanstellen om al dat met lassen te maken heeft binnen het bedrijf in goede banen te leiden. De functie van een lascoördinator wordt daarentegen niet altijd als zodanig omschreven.
Industrial Products Sevenum B.V.